Välkommen!

Här kommer lite smått och gott ur mitt liv....säkerligen många tokigheter då det är min specialitet ;)

tisdag 5 juli 2011

Källarbackens saga

Idag har jag och brudarna i sällskap med en kompis och hennes tre grabbar varit till Källarbackens saga, sagostigen. Helt underbar dag. Det var väldigt mysigt där med stigen som slingrar sig genom skogen med saker från de klassiska sagorna man minns från man själv va liten. Söta små hus och stugor, tomtar å troll lite här o där i skogen, ekorrar, rådjur och räv.
Vi missade säkert hälften då de äldre barnen tyckte att fullt ös medvetslös var det bästa tempot...mindre skoj för oss mammor som pustande och stånkande försökte hänga med. Inte allt för lätt att göra det med varsin barnvagn och rejäla uppförsbackar kan jag lova.
Väl värt besväret var det iaf, när sagostigen tar slut kommer man fram till ett mysigt litet cafe`, liten butik, lekplats, hagar med åsnor, får, getter, grisar, höns mm. Sååå skönt att sitta vid ett av borden i lugn och ro med varsin kaffekopp och surra medans barnen härjade på lekplatsen och tittade på alla djuren. Några droppar regn kom innan solen bestämde sig för att titta fram igen.
Annars då?
Jo, besöket hos tandis blev mitt enda för i år! Tjoho, inga hål och nästan ingen tandsten!!  Klappar mig själv på axeln för jag varit så duktig med den där attans tandtråden =)
Har kännt mig rysligt osalig ett tag, rastlös utan att för den delen få nåt gjort. Ingen bra kombo kan jag meddela.  Borde ha varit hemma och städat men har istället varit och badat (jag har naturligtvis hållit mig på land) med brudarna på flera ställen med trevligt sällskap, hälsat på kompisar osv. Tror iofs att brudarna uppskattat det mer än att vara hemma.. Snart simmar A utan armpuffar, inte klokt vad duktig hon blivit! Nu är hon mer i vattnet än på land och så har det inte varit tidigare.
Men för sjutton gubbar! Gottnerocken har vi ju också varit på. Vi var bland de första som kom och jag trodde aldrig vi skulle få hem A =). Nu snackar vi överlycklig brud. Det här har varit den bästa dagen i mitt liv sa hon innan vi åkte hem. Fattar inte att hon orkar hålla igång som hon gör..pick nick, "kasta macka", simma, dansa, få nya kompisar att leka med, hoppa, studsa, äta hamburgare, kolla ankracet, dansa och leka ännu mera. Alldeles sjublöt av svett och lycklig var goúngen min när kvällen var slut. Lillfröken höll igång rätt bra hon också med några sovpauser här och där. Hörselkåporna gillades inge vidare till en början men det ordnade till sig det med. Jättetrevlig kväll.
Igår var det promenad- och fikadejt vid Hörnsjön. A sprang nog dubbelt så långt som vi andra och var en hel del nere i vattnet men vad gör det när hon är nöjd och glad?!? Alltid trevligt att fika och hundarna skötte sig hyffsat bra, kan inte begära så mycket när jag mest bara går hemma och inte tränar dem så ofta..
Nu ska jag försöka sova ner lilla virvelvinden igen. Är det inte typiskt så säg.. Hon somnar tidigt men ligger i vanlig ordning och snurrar och bökar runt i sängen och lyckas på nåt vis få ut benet genom spjälorna och blir ju av förklarliga skäl väldigt rädd och vaknar med ett illtjut, lillknas. Ser ut som en tromb farit fram i hennes säng ;) spjälskyddet har hon dragit lös och täcket kudden och gosedjuren ligger huller om buller...
Mina älskade barn verkar göra allt i raketfart nu för tiden...förrutom A vid matbordet, hon är den långsammaste jag vet när det gäller att äta..
I morron är det städning som står på schemat. Välbehövligt minst sagt :S  A åkte till mommo och morfar för en stund sedan och ska sova över där så jag får städa i lugn och ro ( om I behagar sköta sig) och hon får ha lite mys med dem.

1 kommentar:

  1. Härligt inga hål och en ny dejt med hundar måste vi ha snart och du har ju alltid så gott fika :) Vi måste ha en grilldag i skogen också vore ju superskoj :)

    SvaraRadera